داغ شدن بدنه و دیوارههای یخچال فریزر اسنوا
داغ شدن بدنه و دیوارههای یخچال فریزر یکی از مشکلات اصلی نه تنها برند اسنوا بلکه تمامی یخچالها است که برخی از افراد به آن تب کردن یخچال میگویند. سوال اصلی در زمینه تب یخچال این است که علت داغ شدنبدنه و دیوارههای یخچال فریزر اسنوا چیست و چگونه میتوانیم به رفع آن بپردازیم. در ادامه ان مطلب که توسط نمایندگی تعمیرات اسنوا پشتیبان تهیه شده است به بررسی این مشکل می پردازیم.
آیا گرم بودن بدنه یخچال طبیعی است؟
گرم بودن بدنه یخچال در حالت عادی، طبیعی میباشد؛ برای مثال زمانی که دست به کنارههای دیوار یخچال بزنید متوجه یک گرمای میانگین خواهید شد؛ اما در برخی از مواقع این گرما بیشتر از حد شده و میتواند باعث سوختن یا آسیب به پوست شما باشد؛ به همین دلیل از لحاظ علمی به آن تب کردن یخچال گفته خواهد شد.
قابل ذکر است که گرمای بیشتر از حد بدنه یخچال میتواند باعث سوختن موتور یا آسیب به قطعات مختلف یخچال باشد. به همین دلیل شما باید با علت داغ شدن بدنه و دیوارههای یخچال فریزر اسنوا چگونگی برخورد با آن برای جلوگیری از خسارتهای احتمالی به صورت کامل آشنا شوید.
چگونه گرمای بدنه یخچال را بررسی کنیم؟
برای بررسی گرمای بدنه یخچال شما در ابتدا باید یخچال روشن کرده و پس از مدتی بدنه آن را لمس کنید، در صورتی که گرمای تعبیه شده به پوست دست شما آسیبی وارد نکند و توانایی نگه داشتن دست خود را روی بدنه داشته باشید، گرما طبیعی خواهد بود. اما اگر گرما زیاد باشد یعنی یخچال در حال تب کردن است.
چرا بدنه بخچال دمای بالایی دارد در حالی که داخل یخچال سرد است؟
بسیاری از افراد این سوال را دارند که یخچال فریزر اسنوا چرا دارای گرما در بدنه خود است؟ جواب این سوال بهرهمندی از گاز فریون در سیستم یخچال به صورت مداوم بوده که سرما را به داخل یخچال رها و گرما را جذب میکند، به همین دلیل همیشه لولههای حامل گاز در بدنه یخچال برای گرما هستند.
البته قابل ذکر است که در یخچالهای قدیمی، این لولهها در بدنه به کار نرفته و پشت یخچالها بودند. به همین دلیل در زمان افزایش دمای لولهها هیچ کس متوجه گرمای بیشتر از حد نمیشد؛ اما امروزه نه تنها برند اسنوا بلکه بیشتر برندهای یخچال فریزر برتر لولهها را در بدنه یخچال طراحی کردند.
حد نرمال دمای بدنه یخچال چقدر است؟
داغ شدن بدنه و دیوارههای یخچال فریزر اسنوا در برندهای مختلف دارای محدودیتهای مختلف نیز هست، برای اطلاع از حد نرمال دمای بدنه یخچال خود باید دفترچه راهنمای یخچال را نگاه کرده و در صورت افزایش دما علت داغ شدن بدنه را بررسی کنید.
علت داغ شدن بدنه و دیوارههای یخچال فریزر اسنوا:
بسیاری از افراد تصور دارند که علت داغ شدن دیوارهها و بدنه یخچال ال جی با یخچال پاکشوما یا یخچال اسنوا میتواند یکی باشد؛ در صورتیکه در تمامی این برندها تنها موضوع اصلی یعنی گرم شدن بدنه یخچال یکسان بوده و علتهای آنها دارای تفاوت است.
طبق اطلاعات ذکر شده شما برای هر یخچال باید به صورت جداگانه مطالعه کنید، به همین دلیل در ادامه دلایلی برای گرم شدن دیواره و بدنه یخچال فریزر اسنوا بیان کردهایم.
• جرم گرفتن کندانسور یخچال علتی برای گرم شدن دیوارهها:
همانطور که میدانید در یخچال فریزر اسنوا وظیفه تبادل گرما برعهده کندانسور است اما زمانی که کندانسور به دلیل گردغبار یا کثیفی بیش از حد جرم بگیرد، دیگر توانایی تبادل گرما را نخواهد داشت و در نتیجه کویلهای به کار رفته در دیواره یخچال داغ میشوند. گرما تولید شده از این مشکل میتواند آسیبزننده به پوست دست شما در صورت لمس دیواره یخچال باشد.
چگونه کندانسور را تمیز کنیم؟
همانطور که گفته شد تمیز کردن کندانسور به دلیل تولید هوای سرد بسیار مهم است و در صورتیکه شما از تمیز کردن جرمهای این قطعه خودداری کنید، به مرور زمان با از بین رفتن هوای سرد یخچال فریزر و داغ شدن بدنه آن روبرو خواهید شد.
برای تمیز کردن کندانسور جا میتوانید مراحل زیر را به صورت دقیق انجام دهید، اما به یاد داشته باشید که قبل از شروع به کار یخچال را حتماً از برق بکشید.
- یخچال فریزر اسنوا را از درآوری و کاور پشت آن را به صورت کامل باز کنید تا کویلها و پردههای سردکننده مشخص شوند. البته قابل ذکر است یاهای قدیمی روی کندانسور خود دارای پوشش نیستند، اما تمامی یخچال فریزرهای اسنوا این پوشش را خواهند داشت.
- شما برای گردگیری روی سطح کندانسور میتوانید از یک فرچه ظریف، جاروبرقی یا حتی دستمال نیز استفاده کنید؛ اما دقت داشته باشید که تمامی گرد و غبارها به صورت کامل از روی سطح بدنه کندانسور پاک شود.
- برای تمیز کردن بدنه کندانسور پیشنهاد میکنیم به هیچ عنوان از دستمال خیس بهره نبرید، زیرا میتواند پس از روشن کردن یخچال آسیب زننده به ساختار کندانسور باشد؛ مگر اینکه تا زمان خشک شدن رطوبت باقی روی سطح مورد نظر یخچال را روشن نکنید.
- پس از اتمام کار شما باید کاور یخچال به صورت کامل سر جایش گذاشته و پریز را برای کارکرد دوباره به برق متصل کنید.
- در تمامی مراحل ذکر شده دقت داشته باشید که به هیچ عنوان به پردههای سردکننده و کندانسور فشار وارد نکنید، زیرا میتواند باعث شکستن یا خم شدن کویلها باشد.
• استفاده از یخچال بیشتر از حد ظرفیت آن :
مصرف کنندگان یخچال فریزر اسنوا تصور دارند به دلیل فضای بزرگ یخچال میتوانند تا در آن را پر کرده و انتظار خراب شدن یا داغ شدن بدنه را نداشته باشند. یخچال دارای ظرفیت استفاده مخصوص خود است استفاده بیشتر از آن میتواند وضعیت کمپرسور برخلاف برنامهریزی فنی آن تغییر دهد؛ به همین دلیل لولههای کندانسور در بدنه یخچال داغ و داغتر میشوند تا کمپرسور مواد غذایی را خنک نگه دارد.
• برای یخچال خود جای نفس کشیدن بگذارید :
آیا میدانستید که یکی از مهمترین داغ شدن بدنه و دیوارههای یخچال فریزر اسنوا پر کردن فضای یخچال بیشتر از سطح ممکن است. یخچال باید فضایی را برای گردش هوای مناسب داشته باشد، در صورتی که شما یخچال را بیشتر از حد پر کنید، هیچگونه فضا برای گردش هوا و انتقال هوای خنک نیست. به همین دلیل کویلهای کندانسور در دیواره گرم شده تا سرما بیشتری تولید کند.
برای رفع مشکل پیشنهاد میکنیم که از برنامهریزی قرار دادن مواد غذایی در یخچال فریزر اسنوا بهره ببرید تا همیشه فضایی برای گردش هوای سرد در یخچال وجود داشته باشد. همچنین به هیچ عنوان یخچال خود را در کنار کابینت یا کنار وسایل دیگر قرار ندهید، زیرا این موضوع میتواند علتی بر داغ شدن دیوارههای یخچال باشد.
• مشکل در ساختار فن خنککننده یخچال اسنوا:
همانطور که تا به اینجا متوجه شدید کمپرسور یخچال فریزر اسنوا تاثیر بسیار زیادی برای گرم شدن دیوارههای یخچال به دلیل تبدیل مایع نیتروژن و گاز و خنک کردن فضای داخلی یخچال دارد،
تمامی فرآیند ذکر شده تولیدکننده گرمای بیشتر از در دیوارههای یخچال فریزر اسنوا خواهد بود، به همین دلیل کمپرسور از یک فن به صورت کارکرد ۲۴ ساعت برای خنک شدن بهره میبرد.
درصورتی که این فن مشکل پیدا کرده و خراب شود در مدت زمان کوتاهی کمپرسور داغ شده و گرما را به لولههای بدنه یخچال انتقال خواهد داد که حتی میتواند در نهایت باعث سوختن کمپرسور باشد.
پیشگیری از داغ شدن بدنه و دیوارههای یخچال فریزر اسنوا
برای پیشگیری از داغ شدن بدنه و دیوارهای یخچال فریزر اسنوا راههای بسیار زیادی وجود دارد که در این قسمت آنها را به صورت موردی برای شما بیان کردیم، دقت داشته باشید که هر کدام از موارد ذکر شده نه تنها راهی برای پیشگیری از داغ شدن بدنه است بلکه رعایت نکردن آن میتواند باعث گرم شدن بدنه یخچال فریزر اسنوا باشد.
- یخچال خود را بیشتر از حد ممکن پر نکنید.
- در صورتی که مجبور به کار کردن یخچال بیشتر از حد ممکن بودید، درب یخچال خود را باز نکنید. زیرا باعث از بین رفتن هوای سرد تولید شده و دوباره کاری کندانسور خواهد بود.
- در زمان جایگذاری مواد غذایی یا برداشتن آنها درب یخچال را بیشتر از حد ممکن باز نگذارید، زیرا میتواند باعث از بین رفتن هوای سرد در یخچال و دوباره کاری کندانسور شود.
- فاصله حداقل ۱۵ سانتیمتر را بین دیوارههای یخچال با وسایل دیگر در آشپزخانه مانند کابینت، لباسشویی، گاز و غیره رعایت کنید.
- به هیچ عنوان دمای یخچال را روی حالت ماکزیمم قرار ندهید، زیرا میتواند به کمپرسور فشار وارد کرده و باعث داغ شدن بیشتر از حد لولههای کندانسور باشد.
چنانچه با توجه به توضیحات داده شده دستگاه شما دچار مشکل اساسی شد و قادر به رفع مشکل آن نبودید بهتر است در صورت بروز مشکل از یک تعمیرکار ماهر در زمینه تعمیر یخچال اسنوا بخواهید تا مشکل دستگاه شما را برطرف کنند.